Eindelijk weer een puntje voor FC Den Bosch


In een wedstrijd met twee gezichten heeft FC Den Bosch zich vrijdagavond in eigen huis tegen Fortuna Sittard tevreden moeten stellen met een 1-1 gelijkspel.
Voor rust waren de bezoekers beter, in de tweede helft was de thuisclub de bovenliggende partij.

FC Den Bosch-trainer Wiljan Vloet had ingegrepen na de dubbele nederlaag uit het paasweekend en zijn elftal op twee plaatsen gewijzigd.
In de achterhoede was Dalian Maatsen vervangen door Sam Kersten, die daarmee debuteerde als basisspeler, en voorin nam Brandon Robinson de plaats in van Romero Regales.

Matig
Veel maakte het in de eerste helft allemaal nog niet uit. Zo slecht als tegen Achilles ’29 of Helmond Sport was het niet, maar FC Den Bosch kwam opnieuw bijzonder matig voor de dag.
Na negentien minuten mocht Gavin Vlijter uithalen voor Fortuna. Kees Heemskerk redde op zijn schot, maar in de rebound pikte Emrah Bassan de bal op en hij schoot wel raak, 0-1.

Fortuna schiep nog een aantal kansen, vooral met de snelle Bassan, maar Heemskerk hield met een paar prima reddingen zijn ploeg in de wedstrijd.
Ook FC Den Bosch kreeg een paar mogelijkheden, maar Niek Vossebelt kopte over en Alessio Carlone joeg de bal vlak voor rust net over de Limburgse lat.

Tweede helft
Na rust kwam FC Den Bosch een stuk beter voor de dag. Toch duurde het tot de zeventigste minuut voordat de thuisclub langszij kwam.
Niek Vossebelt kopte een prima voorzet van Brandon Robinson binnen.

FC  Den Bosch rook dat er misschien nog wel meer in zat, Jeremy Fernandes dacht met een fraaie omhaal te scoren, maar een handvol mogelijkheden voor de thuisclub leverde geen winnende treffer meer op.

Bron:Brabants Dagblad

Facebook Twitter

© 2011-2020 Stichting Den Bosch FC Alle rechten voorbehouden