FC Den Bosch de kansen, Jong Ajax de winst

fcdb-jaja
In een wedstrijd met twee gezichten heeft FC Den Bosch vrijdagavond op eigen veld volledig onnodig met 1-2 verloren van Jong Ajax. V
oor rust voetbalde de ploeg van trainer een handvol riante mogelijkheden bij elkaar, waarvan er maar een benut werd.

In de tweede helft grepen de Amsterdamse bezoekers met twee fraaie afstandsschoten de overwinning.

Vloet stuurde FC Den Bosch met dezelfde 4-4-2-formatie het veld in die een week geleden met 0-3 won bij De Graafschap. Alleen in het centrum van de defensie was er een wijziging.
Daar keerde de weer fitte Bart Biemans terug, waardoor Dalian Maatsen op de bank begon.

Tegenvaller
De wedstrijd startte voor Den Bosch met een tegenvaller. Al binnen drie minuten verdraaide Damiano Schet zijn knie. De aanvaller moest per brancard van het veld.
Maatsen kwam voor hem in de ploeg en ging als rechtermiddenvelder spelen, waardoor Stefano Beltrame een linie doorschoof en met Mario Bilate de tweemansaanval vormde.

Dat concept leidde in de elfde minuut tot de 1-0. Maatsen gaf een lange bal op Bilate die breed legde op de inkomende Zija Azizov.
Het schot van de middenvelderr werd gestopt door Ajax-doelman Tim Krul, maar in de rebound schoot Beltrame wel raak.

Daarna was het een tijdlang Jong Ajax dat naar hartelust mocht combineren op het middenveld, zonder echt gevaarlijk te worden.
De kansen waren voor Den Bosch dat er met regelmaat razendsnel uitkwam en voor rust nog vier riante mogelijkheden op 2-0 kreeg.
Eerst mikte Bilate uit een indirecte vrije trap van Niek Vossebelt net naast. Daarna scheerde een vlammend schot van diezelfde Bilate over de lat.

Onderkant lat
Vervolgens caramboleerde een rechtstreekse vrije trap van opnieuw Bilate via de onderkant van de lat uit het Ajax-doel en kopte Santermans de bal in de rebound van dichtbij over.
Een assist van Bilate werd door Vossebelt op de buitenkant van de paal gemikt en kort voor rust kopte Bart Biemans uit een hoekschop van Maatsen met een stuit over.

Na het kansenfestival uit de eerste helft kreeg Den Bosch tien minuten na rust een koude douche te verwerken toen Frenkie de Jong een afstandsschot voor Jong Ajax in de kruising poeierde, 1-1.

Zwabberbal
Den Bosch probeerde het daarna nog wel, maar het frisse aanvalsspel uit de eerste helft bleek verleden tijd.
Een kwartier voor tijd verloor de voor Luuk Brouwers ingevallen  Jort van der Sande een duel van zijn tegenstander Noussair Mazraoui en de Ajacied schoot zijn ploeg met een zwabberbal naar de winst.

Den Bosch drong nog wel aan, maar nieuwe kansen voor Jeremy Fernandes, Bilate en Beltrame leverden geen treffer meer op.

Bron:Brabants Dagblad

Facebook Twitter

© 2011-2020 Stichting Den Bosch FC Alle rechten voorbehouden