FC Den Bosch pakt een puntje tegen FC Emmen

FCDB-Emmen
FC Den Bosch moest zich vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen tevreden stellen met een 1-1-gelijkspel.
Voor rust hadden de bezoekers het beste van het spel, in de tweede helft was Den Bosch overwegend de baas.

Trainer Wiljan Vloet stuurde zijn door blessures en schorsingen geteisterde ploeg met een niet eerder vertoonde fantasie-opstelling het kunstgras op.
Den Bosch moet het doen zonder het geschorste centrale verdedigingsduo Bart Biemans en Ben Santermans en zonder de al langer geblesseerde Damiano Schet en Romero Regales.

Beltrame
Tot overmaat van ramp haakte gisteren ook nog Stefano Beltrame (ziek af). Vloet koos ervoor om Jeremy Fernandes en Dalian Maatsen in het centrum van de defensie te posteren.
Daardoor kwam er op de rechtsbackpositie een plaats vrij voor Bert Koomen. De Feyenoord-huurling maakte daarmee zijn basisdebuut.
De zieke Beltrame werd voorin vervangen door Jort van der Sande. Op de rechterflank koos Vloet voor Brandon Robinson, waardoor Alessio Carlone op de bank bleef.
Onwennig
FC Den Bosch startte zichtbaar onwennig in de nieuwe samenstelling. Maatsen leverde binnen tien minuten de bal in bij Alexander Bannink die simpel raak schoot, 0-1.
Ook daarna oogde de Bossche verdediging nog enige tijd onzeker, maar tot meer Emmense goals leidde het niet.
De beste Bossche kans in de eerste helft was voor Jordy van der Winden die drie man uitspeelde, maar daarna op Emmen-doelman Dennis Telgenkamp schoot.

Tweede helft
Na rust kwam FC Den Bosch beduidend beter voor de dag dan in de eerste helft. De gelijkmaker, in de 63ste minuut was dan ook terecht.
Tim Siekman vloerde Mario Bilate binnen de zestien en oogstte daarrmee een gele kaart en een penalty voor Den Bosch. Niek Vossebelt voltrok het vonnis.
Ondanks kansen over en weer kwamen beide ploegen daarna niet meer tot scoren.

Bron:Brabants Dagblad

Facebook Twitter

© 2011-2020 Stichting Den Bosch FC Alle rechten voorbehouden