Overtuigende zege van FC Den Bosch op NAC

fcdb-nac

FC Den Bosch bekroonde vrijdagavond een prima thuiswedstrijd met een 2-1-zege op NAC.
Hoewel het nog even spannend werd na de tegentreffer van de Bredase bezoekers in de negentigste minuut, kwam de winst het elftal van trainer Wiljan Vloet meer dan toe.

Den Bosch was grote delen van de wedstrijd de baas over NAC. De eerste helft leverde ak veel strijd op, maar weinig grote kansen.
NAC was voor rust slechts één keer gevaarlijk, maar Kees Heemskerk redde prima op de inzet van Thomas Agyepong.

Den Bosch kreeg in het eerste bedrijf wat meer mogelijkheden om de score te openen. Een schitterende actie van Stefano Beltrame, na een hakje van Zija Azizov,
eindigde met een schot op de lat en een poging van Mario Bilate scheerde net over. Beltrame strandde van dichtbij ook nog een keer op NAC-doelman Jorn Brondeel.

Net op het moment dat het leek dat de rust met 0-0 bereikt zou worden was daar plots Alessio Carlone.
De kleine Belg, weer helemaal terug van zijn enkelblessure en voor het eerst sinds 8 augustus in de basis, draaide zich handig vrij en schoot schitterend raak.

Na rust was het vooral Den Bosch dat de dienst uitmaakte. Omdat de thuisploeg een handvol kansen liet liggen, duurde het tot de 77ste minuut voor het 2-0 werd.
Zija Azizov kwam naar binnen en schoot via een NAC-been raak.

De winst leek binnen, Beltrame miste nog een enorme kans op 3-0,  maar in de laatste minuut kreeg NAC plots nog een strafschop na een  ongelukkige handbal van Dalian Maatsen.
De debuterende spits Jari Oosterwijk schoot vanaf elf meter raak.

In de ene minuut blessuretijd die volgde kreeg Shane O’Neill nog een enorme kans op 2-2, maar de NAC’er schoot naast waarna het meer dan verdiende feest in De Vliert los kon barsten.

Bron:Brabants Dagblad

Facebook Twitter

© 2011-2020 Stichting Den Bosch FC Alle rechten voorbehouden